Genveje


Er tidlig indsats den oversete løsning på sociale problemer?

Fredag kl.18.00-18.45: Er tidlig indsats den oversete løsning på sociale problemer?

Siden 90’erne har politikere og velfærdsstaten fremhævet tidlig indsats som en løsning, der kan skabe lige og lige gode livsmuligheder for alle. Men kan tidlig indsats fra jordemoder, sundhedsplejerske, vuggestue, børnehave og sagsbehandler fjerne alle sociale, sundheds- og uddannelsesmæssige problemer og sikre børnene et liv uden samfundsmæssige og økonomiske belastninger?  


Ifølge BUPL er normeringerne i børneinstitutionerne faldet de sidste 10 år. Folkeskolen og ældreområdet prioriteres økonomisk langt højere end dagtilbud. Hvorfor anvender kommunerne ikke Heckmann-kurven og prioriterer tidlig indsats? Eller er tidlig indsats ikke altid det bedste? 

Hvad skal der til i praksis for at mindske børns mistrivsel? Skal vi starte allerede inden barnet er født? Gælder det alle børn? Hvilke konkrete initiativer skal vi sætte i gang? Vi deler ud af professionshøjskolernes forskningsviden om tidlig indsats i 0-6 års alderen med baggrund i konkrete erfaringer fra fødestuen til grøn stue.
 

Dette arrangement er en poster session på 1. sal i Strandbaren. Kig endelig forbi, få en god snak og et kig på de interessante posters. 


Paneldeltagere

  • Jesper Wiese, Institutchef for pædagoguddannelsen, UC SYD
  • Ida Schrøder, Lektor, Københavns Professionshøjskole
  • Christian Quvang, Docent, UC SYD
  • Lise Hostrup Sønnichsen, lektor, Hoppeline
  • Niels Christian Barkholt, Projektleder, NUBU