Genveje


Er internationale studerende en gevinst eller pengeslugere?

Torsdag den 15. juni kl. 14.00-14.45: Studerende fra EU-lande skaber vækst, men politikerne vil begrænse deres muligheder. Hvorfor?

Et øget antal studerende fra andre EU-lande ønsker at uddanne sig i Danmark. Det har fået politikere til at kræve stramninger på grund af presset på statskassen. Udfordringen er, at for mange studerende forlader Danmark, så snart de er færdiguddannede. Vi finansierer altså deres uddannelse uden at få glæde af den bagefter. Men er politikernes jagt på de udenlandske studerende velbegrundet? 

Undersøgelser viser, at internationale studerende er en overskudsforretning for Danmark. Mange bidrager til statskassen, da de arbejder ved siden af studiet, og cirka 60 procent bliver i landet efter dimission og får job her. Desuden er de udenlandske studerede med til at internationalisere vores uddannelser, hvilket blandt andet styrker danske studerendes kompetencer på det globale arbejdsmarked. 

Kom med til en vigtig paneldebat, hvor vi diskuterer, hvilken strategi Danmark skal satse på i forhold til internationale studerende.

    


Paneldeltagere:
  • Lene Augusta, rektor ved UC Nordjylland
  • Lars Jensen, direktør i Eltronic
  • Charlotte Rønhof, underdirektør i Dansk Industri, @CRoenhof
  • Niels Egelund, formand for Danske Erhvervsakademier
  • Jens Henrik Thulesen Dahl, uddannelses- og forskningsordfører, DF, @JThulesen