Genveje


Kan man uddanne sig til iværksætter?

Fredag d. 15. juni kl. 16.30-17.30: Kan de videregående uddannelser være med til at skabe fremtidens iværksættere? Og hvordan?

Iværksætteri og entreprenørskab er afgørende for Danmarks fremtidige vækst og udvikling, og aldrig har entreprenørskab fyldt så meget i uddannelsessystemet og undervisningen.

På papiret burde de videregående uddannelser være det ideelle opstartsmiljø for iværksættere i et tæt samspil med praksis og samarbejdspartnere. Men efter mange års stigende indsats kniber det stadig med at motivere flere kvinder til iværksætteri. Det er heller ikke lykkedes at øge antallet af nye virksomheder. Faktisk er der de sidste år sket et fald i antal CVR-registreringer.

Det er derfor tid til at standse op og se på, om vi er på rette spor. Kan man undervise i entreprenørskab, og hvordan? Hvor lykkes projektet, og hvorfor?

Kom med til en debat, der giver et indblik i iværksætterlandskabet og diskuterer uddannelsessektorens rolle i udviklingen af fremtidens iværksættere. 

Debatten er udviklet i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab.

Paneldeltagere

  • Anni Stavnskær Pedersen (moderator), chefkonsulent, Professionshøjskolen UCN
  • Tommy Ahlers, uddannelses- og forskningsminister, Venstre, @aahlers
  • Pernille Berg, chef for forskning og analyse på de videregående uddannelser, Fonden for Entreprenørskab, @pernilleberg
  • Jeppe Rahbek, iværksætter og dimittend fra Professionshøjskolen UCN, @JeppeRahbek
  • Michael Paulsen, forsker, Syddansk Universitet