Genveje


Uddannelsesdata: Døgnflue eller den hellige gral?

Lørdag den 16. juni kl. 16.30-17.30: Hvordan kan data bruges til at skabe bedre uddannelser, samtidig med at persondata beskyttes?

Frafald i uddannelsessektoren koster hvert år dyrt for både de studerende, uddannelsesinstitutionerne og statskassen. Samtidig lever vi i en verden, hvor øget adgang til data gør det muligt at forudsige studerendes individuelle risiko for frafald.

Men hvordan skal vi agere på disse forudsigelser, hvis vi overhovedet skal lave dem? Hvordan støtter vi bedst studerende, der er truet af frafald? Og hvad skal der til for at sikre, at de studerendes persondata ikke kan blive misbrugt?

Kom til et inddragende debatarrangement, som stiller skarpt på videregående uddannelsesinstitutioners brug af individdata i en tid, hvor data literacy og digital dannelse generelt er mangelvarer. Unge giver gladeligt techgiganter som Facebook og Google omfattende adgang til deres privatliv, men studerende er samtidig meget bekymrede for, hvad deres uddannelsesinstitutioner gør. Hvordan hænger det sammen?

Paneldeltagere:

  • Sidse Frich Thygesen (moderator), chefkonsulent, Tænketanken DEA, @sidsethygesen 
  • Rune Heiberg Hansen, Leder af Education & Employment, DAMVAD, @runeheiberg
  • Kåre Degn, chefkonsulent, Københavns Professionshøjskole
  • Christopher Ammentorp, formand for Studenterforum UC, studerende i VIA, @ammentorp
  • Peter Lauritsen, professor MSO, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet, @plauritsen