Genveje


Vi skal tale om sorg

Lørdag den 16. juni kl. 13.30-14.30: Selvom sorgen kommer til os alle på et tidspunkt, møder vi den ikke ens. Det skal vi tale om.

Hvert år dør 50-55.000 mennesker i Danmark og efterlader i gennemsnit fire pårørende i sorg. Sorgen er dermed en form for grundvilkår i alle menneskers liv. Det er prisen, vi betaler, når vi mister et menneske, vi elsker. Naturlighed til trods er vi alligevel ofte berøringsangste, når vi møder døden og sorgen hos andre. Og det gælder ikke kun i privatøjemed – også mange professionelle har svært ved at tackle sorg; skolelæreren, som står over for eleven, der har mistet en forælder, sygeplejersken som møder de nærmeste pårørende til et terminalsygt menneske eller jordemoderen, som tager imod et dødfødt barn.

Sorg er overalt – i alle livets stadier. Og alligevel er det tabubelagt. Er det bare sådan, det skal være, eller er der behov for, at vi bliver bedre til at håndtere livets afslutning? 

Mød et panel, der både kender sorgen fra egen krop og fra deres professionelle virke. De har mødt muren af tavshed, set døden og fortvivlelsen i øjnene og har alle forskellige måder at håndtere det på.

    

Paneldeltagere:

  • Tove Hvid (moderator), direktør for Videreuddannelse, Københavns Professionshøjskole
  • Esben Kjær, journalist og DR-vært samt forfatter til bogen ”Min usynlige søn”, @esben_kjaer
  • Lotte Blicher Mørk, præst på Rigshospitalet, @LotteMork
  • Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd, @SteenbergDs
  • Preben Engelbrekt, direktør i det Nationale Sorgcenter, @P_Engelbrekt